Musiken du minns

Kanal Rewind är en renodlad musikradiokanal för en äldre publik - där du aldrig vet vilken låt som spelas härnäst. Ett radiolyssnande fyllt av överraskningar och nostalgi. Vi spelar musiken du minns från 1960, 1970, 1980 och de främsta klassikerna från 1990-talet. 

Profilerade artister med många låtar
Dagligen hör du varierade låtar från bland annat Elvis Presley, Creedence Clearwater Revival, The Beatles, Aretha Franklin, Tina Turner, Michael Jackson, Whitney Houston och Electric Light Orchestra. 

Vi spelar vad du vill höra
Musiken i Kanal Rewind är inte styrd av andra aktörer - vi spelar det vi tror vår målgrupp vill höra. Vi tror inte heller på vitsen med att rotera en mindre mängd låtar, som många andra radioaktörer, utan tror på en stor, bred och varierad låtrotation med en något mindre mängd artister och band. 

Stor variation
Aldrig samma låt på 18 timmar - oftast dröjer det mycket längre än så innan samma låt spelas igen. Verklig musikrotation där klassiska hits blandas med guldkornen du glömt. 

Läs om artisterna som formade musikvärlden
Genom vår hemsida kan du läsa mer om de legendariska artisterna som fyllde världens scener under andra hälften av 1900-talet, de artisterna som formade miljoner människor och dagens musikbransch. Här kan du också se vilka låtar vi spelat under ett visst datum och klockslag för att hitta låten du hörde - men inte känner igen.